Airbrush poslikave na različnih materialih

Airbrush poslikave

airbrush poslikave

 

Kaj pravzaprav je airbrush in čemu je namenjen?

Airbrush je majhna pištola, ki ima različne debeline šobe in igle, preko katerih dovajamo barvo in zrak, ki se nato razprši po površini.  Prav zato je airbruh namenjen detailnim risanjem, barvanjem, kjer lahko z odprtino šobe, ki jo dopusti igla s katero doziramo zrak in barvo določamo kako debel ali tanek curek barve bomo nanesli na površino. 

 

Airbrush je tehnika risanja z brizgalno pištolo. 

Airbrush se tako uporablja predvsem z namenom poslikave različnih površin in materialov tako ravnih kot zaobljenih. Material je lahko kovina, aluminij, kamen, določena vrsta plastike, platno, stenska poslikava, les … Prednost tovrstne poslikave pa je unikatnost, obstojnost.

Airbrush pištola se tako lahko nekako primerja z svinčnikom le da pri tej tehniki dovajamo barvo z zrakom in tako ustvarimo mehke barvne prehode, ki jih s svinčnikom seveda ne moremo. Prav s to tehniko lahko ustvarimo detailne, realne poslikave.

 

Primer airbrush poslikave na različnih oblikah in materialih

stenska poslikavaPoslikava avtomobilaOpica - platnoIMG_0425556582_387355941331579_199152730_nprikazna_bord

Končna poslikava je zaščitena z lakom, ki je na vašo željo lahko mat ali sijajna. Kakšna izgleda sijajna površina in kakšna mat površina? 

Mat barva mini morisa

Sijajno lakiranje Snowboard 

Kakšne so prednosti airbrush poslikav pred nalepkami?

Dejstvo je, da so nalepke zelo poceni in hitro narejene, hkrati pa jih lahko kaj hitro odstranimo. Imajo pa nalepke svojo slabo stran. Njihova obstojnost je daleč slabša od airbrush poslikave. 

Naj bo to slika na platno, poslikava avtomobila, čelade, stene, vedno se končno poslikavo zasčiti z lakom, ki sliko varuje pred udarci in sončno toploto. Tako barve poslikave ostanejo vedno takšne kot morajo biti. 

 

Kakšna je cena airbrush poslikave?

Cena airbrush poslikave je odvisna od velikosti površine, zahtevnosti (detaili) in število barv, ki jih je uporabljenih. Predvsem je potrebno vedeti tudi, da je strošek poslikave večji v kolikor je izbrano površino potrebno popraviti (praske, udrtine, rja …) 
Barve, ki jih uporabljamo pri poslikavi temeljijo predvsem na vodni osnovi.

Screen Shot 2015-10-26 at 18.51.58